Wandkleden

Posted by Corry | Wandkleden | zaterdag 21 mei 2011 11:54

Mijn wandkleden uit de jaren 80.

Levensboom wandkleed Ets Chaim

Ets Chaim (levensboom ).Dit wandkleed is gemaakt van overgebleven stukjes textiel en laat een fantasieboom zien met handen aan de stam (ik vind handen heel belangrijk). Mensen en dieren heb ik om de boom gegroepeerd.

Arabier wandkleed

Ik heb in het jaar 1984 en 1985 enkele maanden in Marokko doorgebracht en dat inspireerde me tot het maken van dit wandkleedje.

Droefenis

In dit wandkleedje voeren de kleuren blauw en wit de boventoon (koude kleuren). Er is niets dan eenzaamheid en leegte. Ik heb getracht de troosteloosheid en uitzichtloosheid in die tijd van mijn leven te laten zien .Alleen de dood zou verlossing kunnen betekenen.

Bloemen wandkleed

Dit wandkleed maakte ik in de jaren 70. Wandkleden maken was in die tijd populair en het weekblad Margriet (of Libelle) organiseerde wandkleedwedstrijden .Ik heb daar enkele keren aan meegedaan met als resultaat dat mijn wandkleden tot de winnaars behoorden. Leuk vond ik het dat de winnende wandkleden tentoongesteld werden in de meeste tekstielmusea in het land, o.a in Tilburg.

Vogel draagt aarde

Dit wandkleed toont de aarde aan de snavel van een vogel. Hoe klein is onze planeet ten opzichte van het reusachtige heelal en hoe nietig zijn wij mensen, die op deze planeet leven.

Wandkleed Tricht

Dit wandkeed maakte ik in de jaren 80. Ik heb altijd in de stad gewoond en verhuisde met man en kinderen naar Tricht in de Betuwe, een dorp op twee kilometer afstand van Geldermalsen .De overstap van de stad naar een dorp vond ik prettig en ik was verrast door de mooie omgeving.

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Sorry, je kunt nu geen reactie plaatsen.

Kunstboek

© TeksTuur BV, Utrecht | e-mail ons | tel. 030 78 50 666 | KvK: 30 24 15 39 | Linkedin