Portretten

Posted by Corry | Portretten | vrijdag 20 mei 2011 23:45

Hier een aantal portretten in olieverf. De eerste is van mijn vader, maar vanwege de scan niet volledig. De tweede is van zijn moeder die in de jaren 20 stwardess was op een cruisesschip. Ik heb nog brieven van haar waarin ze haar zorgen uitspreekt over haar jongste kind: Bram, mijn vader.

Daaronder: mijn broer en zussen. De tekeningen die ik recent met de computer heb ingekleurd, dateren uit 1960. Ik was toen een jaar of twintig en aan het eind van de kweekschool. Daaronder het gezicht van mijn moeder in een figuratieve waterverf-voorstelling, een overgang naar mijn meer figuratieve werken uit de jaren negentig. Ik heb op deze manier veel later werk verknipt om er iets nieuws van te maken. Daarnaast mijn jongste zoon in olieverf. En daaronder Ché Guevara, een mengeling van tekening en wandkleed. Tekenen en wandkleden maken, deed ik vooral in de jaren 80.

   

2 reacties »

 1. Comment van w.m.v.d.heuvel-lengkeek — 23 januari 2014 @ 10:59

  Beste Corrie,
  Heel verbaasd was ik de afbeelding van je vader Abraham Lengkeek en zijn moeder Cornelia Meijnders te zien op je site waar ik toevallig belandde in mijn zoektocht naar familie van vaderskant.
  Ook ben ik getroffen door het schilderstalent wat schijnbaar toch in de Lengkeek-genen zit.
  We hebben dezelfde overgrootvader Willem Johannes Lengkeek (1848)en overgrootmoeder Charlotte Catharina Jansen(1849).
  Laat het me weten als je meer info wilt van de familie Lengkeek.
  Ik ben een kleindochter van W.J.Lengkeek(1875)en een dochter van W.J.E.Lengkeek (1907)en ik ben 78 jaar.
  Hartelijke groeten,Wil v.d.Heuvel-Lengkeek Bergambacht.

 2. Comment van Ton Bakker — 6 augustus 2014 @ 08:50

  M,
  Ik ben op zoek naar informatie over de schilder W.J. lengkeek, omdat ik een mooi schilderij van hem in bezit heb.Voorstellende: een grootvader, met kleinkinderen, waarvan 1 piano speelt, in een 19e eeuws interieur.Ik begrijp dat het uw overgrootvader betreft, geboren in 1848? Weet u waar ik nog meer informatie over hem kan vinden? Mocht u een foto van het doek willen, mailt u mij dan even.Ik hoor het graag.
  Met vriendelijke groet,

  Ton Bakker

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

Maak de som af en plaats reactie. *

© TeksTuur BV, Utrecht | e-mail ons | tel. 030 78 50 666 | KvK: 30 24 15 39 | Linkedin