Mystiek

Posted by Corry | Mystiek | zondag 22 mei 2011 20:47

Deze sectie zal ik Mystiek noemen. Er zijn veel gezichten bij die nostalgisch in zichzelfgekeerd lijken. Zo ben ikzelf ook. De voorstellingen zijn met waterverf, soms acryl, zelfs vetkrijt en meestal op papier gemaakt in de jaren negentig.

Tekening met twee halve gezichten

Het kwam zo in mij op om het gezicht in twee├źn te delen. er zit geen bijzondere gedachte achter. Het is met ecoline en vetkrijt gemaakt en heeft een dreigende uitstraling .Ik heb een pessimistisch gevoel over het leven en dat is hier ook te zien. Het dreigende element is volop aanwezig in de voorstelling. De figuur met de twee halve gezichten houdt zijn handen in een waarschuwend gebaar.

Het boze oog

Het oog op de wereld zoals die er nu voorstaat Voorspelt niet veel goeds. Men ziet nog enkele bomen, maar dat is alles wat er nog er nog groeit op aarde.

Koude zon

De voorstelling laat een onherbergzaam landschap zien met een stervende zon en vogels die in tegengestelde richting vliegen.

Vissen

Gemaakt met vetkrijt en ecoline. Ik noem de voorstelling "Vissen". Het gaat voornamelijk om het lijnenspel.

Het monster regeert

Het verbeeldt de hebzucht en het lelijke in de mens

Verdronken vrouw

Deze tekening geeft de machteloosheid weer van de eenling tegen de overmacht van de natuur, in dit geval de overmacht van het water (overstroming ). Actueel door het smelten van de poolkappen.


Geen reacties »

Er zijn nog geen reacties.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

Maak de som af en plaats reactie. *

Kunstboek

© TeksTuur BV, Utrecht | e-mail ons | tel. 030 78 50 666 | KvK: 30 24 15 39 | Linkedin